PERHATIAN

Kami mengalu-alukan sebarang informasi dan juga timbal balas daripada anda sekalian terutamanya mengenai isu-isu setempat di Pulau Pinang.

Mari kita sama-sama bongkar dan dedahkan pembohongan Lim Guan Eng dan DAP Pulau Pinang !!

Emelkan ke penang.umb@gmail.com

Terima kasih.

Friday, May 21, 2010

Lim GE semakin terdesak akibat tekanan Umno P.Pinang.

KUALA LUMPUR 20 Mei - Tindakan kerajaan negeri Pulau Pinang membatalkan permit ceramah politik tidak akan menghalang UMNO dan Barisan Nasional (BN) daripada terus mendedahkan kepincangan yang berlaku dalam pentadbiran kerajaan negeri yang diterajui DAP.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, halangan tersebut tidak akan melemahkan semangat UMNO dan BN untuk memberi penjelasan dan khidmat kepada rakyat kerana yakin masalah itu mampu diatasi.

''Saya fikir memang menjadi lumrah bagi negeri-negeri yang ditadbir oleh pembangkang untuk menghalang aktiviti UMNO dan BN kerana mereka khuatir kelemahan kerajaan negeri akan terdedah.

''Tetapi semua itu bukan halangan dan kita akan gunakan premis-premis swasta untuk menyedarkan rakyat Pulau Pinang bahawa mereka sebenarnya ditipu oleh kerajaan pimpinan DAP,'' katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas menyaksikan majlis pemakaian pangkat dan serah terima tugas Panglima Tentera Darat yang baru, Jeneral Datuk Zulkifeli Mohd. Zin di Wisma Pertahanan di sini hari ini.

Ahmad Zahid diminta mengulas tindakan kerajaan negeri pimpinan Ketua Menteri, Lim Guan Eng membatalkan permit ceramah politik yang sepatutnya dianjurkan oleh UMNO di Balik Pulau baru-baru ini.

No comments:

Post a Comment