PERHATIAN

Kami mengalu-alukan sebarang informasi dan juga timbal balas daripada anda sekalian terutamanya mengenai isu-isu setempat di Pulau Pinang.

Mari kita sama-sama bongkar dan dedahkan pembohongan Lim Guan Eng dan DAP Pulau Pinang !!

Emelkan ke penang.umb@gmail.com

Terima kasih.

Sunday, November 14, 2010

DAP fobia tarikh 13 Mei - Belia 4B Malaysia
Tarikh 13 Mei amat mengerunkan DAP hingga Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang, Datuk Azhar Ibrahim baru-baru ini digantung selama enam bulan daripada menghadiri sidang Dewan berkuat kuasa 17 Ogos lalu kerana menyebut perkataan ’13 Mei’.

Presiden Belia 4B Malaysia, Mua’ammar Gaddafi Jamal Datuk Wira Jamaluddin berkata, DAP takut dengan bayang-bayang sendiri kerana selama ini, DAPlah yang selalu membawa dan menimbulkan isu-isu perkauman.

“Sebelum ini, rakyat Malaysia hidup aman damai. Kita boleh hidup dengan cara kita. Tiada siapa nak pertikai Perkara 153, tiada siapa pertikai hak istimewa Melayu. Kenapa sekarang semua ini boleh berlaku.

“Itulah cara DAP berpolitik. Mereka tidak matang, mereka fobia dengan tarikh tersebut,” ujarnya ketika di hubungi UMNO Online.

Tambahnya, sudah berapa kali tarikh 13 Mei berlalu sejak 13 Mei 1969 sampai sekarang. Tidak ada apa pun berlaku, Malaysia tetap selamat, aman dan makmur.

“Namun, sejak mereka main politik ‘jolok sarang tebuan’, mulalah mereka takut. Sebenarnya mereka DAP bimbang kesan dari kejadian 13 Mei tersebut, iaitu penyatuan orang-orang Melayu. Itulah sebenarnya fobia utama DAP,” tambahnya lagi.

No comments:

Post a Comment